8 april 2021

Fotoutställning på Kvasten!

Fotograf Emilia Karlsson om sin kommande fotoutställning 

”Where the wild ones are – part II” som öppnar den 10/4 klockan 10:00 på Kvasten köpcenter i centrala Kalmar. 

Med ett stilrent fotospråk vill jag belysa några ikoniska arter från savannen som är drabbade eller som kommer att drabbas hårt av det pågående sjätte massutdöendet som vi människor till viss del bär skulden för. 

”Jag vill skapa känslor med mina foton och samtidigt beakta det nordiska ögat för stilren design, jag vill att dessa foton ska passa in i den moderna inredningen och på så vis bli en större del av människor hem” 

”Jag vill att mina foton ska vara en daglig påminnelse om att vi människor inte är ensamma på den här planeten och att allt vi gör i vår vardag påverkar alla levande organismer på jorden ” 

Jag va svårt att bara välja ut några foton av alla bilder och jag hoppas att det här är början på en större utställning i framtiden, när pandemin har lagt sig. 

Utöver sitt jobb som fotograf studerar Emilia till biolog på Linnéuniversitet. Bilderna från utställningen är från hennes andra resa till östra Afrika då hon åkte ner som safarguidestudent i 2 månader. Utöver alla dagar på savannen besteg hon även världens högsta fristående berg, Mount Kilimanjaro. 

Posters kommer att finnas till försäljning. Pris 1500 kronor/st.
emiliaevaceciliakarlsson@gmail.com